- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani, la Art Safari 2017
Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai – 18 iunie, şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.
Ediţia din 2017 a Pavilionului de artă Bucureşti – Art Safari se va desfăşura în perioada 19 mai – 18 iunie 2017, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, CNR UNESCO şi Federaţia Europeană a Cluburilor UNESCO, Centrelor şi Asociaţiilor.
În 2016, Palatul Dacia – România, în anul 2015 Garajul Ciclop, iar anul acesta este rândul Galeriilor Kretzulescu să intre în atenţia publicului bucureştean. Construite după planurile arhitectului interbelic G. M. Cantacuzino, Galeriile Kretzulescu vor găzdui cea de-a patra ediţie Art Safari.
Pavilionul Muzeal este dedicat expoziţiei ”Luchian şi independenţii”, prilejuite de Centenarul Luchian (1916-2016) şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private. Cea mai mare expoziţie Luchian din ultimii 50 de ani va oferi o privire de ansamblu asupra creaţiei “înnoitorului picturii româneşti”, făcând referire şi la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalităţii sale, la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Expoziţia Centrală a Pavilionului de Artă Contemporană, intitulată ”Notes on a Landscape”, curatoriată de Wim Waelput (din Ghent, Belgia), adresează diversele tipuri de mesaj şi de rol social ale artistului român, din vremea picturii noastre clasice şi până în contemporaneitate. Expoziţia propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria locală a artei româneşti, punând accent pe factorii identitari şi geopolitici. Wim Waelput este directorul şi fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent.
Pavilionul Art Safari este un eveniment anual destinat deopotrivă artei româneşti şi regionale. Un eveniment unic ca amploare în România, care prezintă publicului o Expoziţie Centrală curatoriată de un expert internaţional şi o zonă expoziţională la care sunt invitate să expună importante galerii de artă modernă şi contemporană din România şi regiune.
Pavilionul Galeriilor de artă se poate vizita joi, vineri – duminică, între orele 12.00 şi 21.00, sâmbăta, de la 12.00 la 00.00. Expoziţia ”Luchian şi independenţii”;
Expoziţia Centrală, curatoriată de Wim Waelput; Art Safari Kids; Art Safari Dialogue; The Space se vizitează luni – vineri, duminică (12.00-21.00), sâmbătă (12.00-00.00).